Project Description

In mijn atelier werk ik met verschillende steensoorten, zoals albast, serpentijn en Belgisch hardsteen. Daarnaast werk ik met hout, brons en staal waarbij het thema ‘de mens’ als gegeven is.
Mijn inspiratiebron vind ik in de menselijke vormen, de beelden kennen een verhaal waarbij het niet zichtbare aanwezig is.
Er is een streven naar een autonoom beeld, een beeld zonder voorgeschreven context. Opvallend in mijn werk is een relatie met de werkelijkheid, waarin de gestileerde, abstracte vormen een verstilling combineren met ingetogen weergaven van de essentie.
Mijn werk heeft een sterke relatie met de werkelijkheid, waarin de gestileerde, abstracte vormen een verstilling combineren met ingetogen weergaven van de essentie
Het samenspel tussen versimpeling en vereenvoudigde vormen is een oneindige zoektocht.
Over mezelf:
In 2008 herontdekte ik mijn liefde voor de beeldende kunst wat in het verleden ooit mijn werk is geweest.
Vanaf dat moment ben ik mij opnieuw gaan verdiepen in beeldhouwen met verschillende materialen zoals steen en hout, metaal en was.
Ik heb ik een aantal jaren een opleiding bij Herma Bovenkerk in Koudum gevolgd waarbij verschillende docenten met allen een eigen discipline me wegwijs hebben gemaakt.
Ook ben ik in Frankrijk geweest om me te verdiepen in hardsteen en volg ik momenteel schilderlessen bij Marije Bouma in Heerenveen.
Ik word geïnspireerd door en voel verbondenheid met de mens en natuur.
Tsjerkepaed 4
9178 GN Wanswerd
0519-332723/ 06-44363673
info@hillyhoitema,nl
www.hillyhoitema.nl

ONTDEK MEER KUNSTENAARS