Project Description

Frisse wind

Naast het klassieke brons gebruik ik de laatste tijd steeds vaker andere materialen. Cortenstaal, plexiglas, aluminium… Deze verandering leidde tot een periode van experiment en onderzoek. Het maakte ruimte voor nieuwe manier van kijken en werken. De vorm en het formaat veranderde mee met diverse spannende eindproducten als resultaat.
Meerdere van deze producten zijn in mijn atelier te zien. Maar ook daarbuiten. In het dorp Ulrum zijn twee grote cortenstalen beelden van mijn hand geplaatst.
Kom kijken. U bent van harte welkom.
www.margrietbarends.com
www.bijdekunstenaars.com
Omschrijving van de kunstenaar:
Margriet Barends werd in 1958 in Utrecht geboren. Ze volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (toen nog Artibus geheten). Haar leermeester was de Utrechtse beeldhouwer Jan van Luijn. In 1991 maakte zij haar eerste grote opdracht: twee kinderen op ware grootte. Een vredesbeeld voor  de gemeente Montfoort. Verder staan er werken van haar in Linschoten, Schoorl, Deventer en recent werden twee beelden geplaatst in Ulrum.
Naast bedrijven hebben vele particulieren een of meerdere werken van haar in de collectie. .
De beelden zijn realistisch en met aandacht voor het totaal heeft zij een heel eigen vormentaal ontwikkeld. Beweging speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen de uiterlijke beweging krijgt vorm dankzij het harmonisch voegen van lijnen en vlakken, ook de innerlijke beweeglijkheid, en het karakter van het afgebeelde, worden erdoor versterkt.
Margriet is lid van het genootschap Kunstliefde in Utrecht en van de kunstenaarssoci√ęteit de Groninger Kroon. Zij woont en werkt sinds 2005 in Ulrum.
Noorderstraat 14
9971 AC Ulrum
0595 -401032/ 06- 29303257
purpur@xs4all.nl
info@bijdekunstenaars.nl
www.margrietbarends.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS