Project Description

Het thema ruimte is in mijn werk van groot belang.

Ik heb ruimte nodig tijdens het proces van vormgeven. De cursisten die ik begeleid bij het goudsmeden creeëren vanuit andere kaders en stijlen dan ik. Dat moedigt mij aan om de ruimte buiten mijn eigen denken over vormgeving te verkennen. Ik krijg steeds vaker opdrachten om gedenksieraden te ontwerpen. De wensen van de opdrachtgever staan voorop in zo’n vormgevingsproces. Dat beperkt mij deels in mijn opties, maar daagt ook uit om tot een ontwerp te komen waarover zowel de opdrachtgever als ik tevreden zijn. Ik word gestimuleerd mijn eigen ideeën los te laten om te kunnen voldoen aan de wensen van de opdrachtgever.

In de sieraden en objecten die ik ontwerp is ook de ruimte die ik niet invul bepalend. Het niets heeft evenveel waarde als het iets. Het gaat om het geheel. De rust en ruimte van het Groninger Hoogeland vertaalt zich in mijn werk.

Bram van Huis, geboren 9 maart 1961 te Zoeterwoude. Bram ontdekte zijn grote liefde voor het ontwerpen en vervaardigen van sieraden reeds op jeugdige leeftijd. De passende opleiding voor goud- en zilversmeden vond hij in Schoonhoven. Daar ontwikkelde hij al snel de stijl die zijn sieraden en objecten zouden gaan kenmerken: strak en tijdloos. Na zijn opleiding verhuisde hij naar Den Andel in Noord-Groningen. Daar vond hij rust, ruimte en inspiratie. In zijn werkplaats en winkel aan huis heeft hij een weids uitzicht over het Groninger Landschap met in de verte de dijken van de Waddenzee. Daar vervaardigt hij sieraden uit o.a. edelstaal en 18 karaat goud. De objecten die hij maakt bestaan uit edelstaal gecombineerd met andere materialen.

Bram van Huis

Oude Dijk 22

9956 PC, Den Andel

www.bramvanhuis.nl

b.van.huis1@kpnplanet.nl

Sieraden en Objecten

ONTDEK MEER KUNSTENAARS