Project Description

Het thema ruimte wordt nergens duidelijker als juist in deze bergpartijen, waar de mensen in Ladakh wonen. Zij beheersen en bewerken de ruimte als in geen ander land op dit dak van de wereld, waar het uitzicht eindeloos is. Ik heb de serie foto’s ‘levensadem in bergen verzetten’ genoemd. Adem is wind is energie is ruimte. Ik ervaar dei ruimte niet alleen in  Ladakh, maar heb dei ook nodig voor mezelf en juist daarom is mijn jaarlijkse verblijf daar noodzakelijk om ‘op adem te komen’, juist daar waar de lucht zo ijl is.

Voor de Kunst aan Huis Route heb ik gewerkt aan een project om de kracht van Tibetaans Boeddhistische nonnen in Ladakh in beeld te brengen. Hun levensadem, hun doorzettingsvermogen, de energie om letterlijk bergen te verzetten. Daarom heb ik collages gemaakt van een serie bergen waarmee de non verbinden wordt. Oude nonnen met leerachtige gezichten tegen een achtergrond van gelijksoortige bergen, jongen nonnen tegen een gladdere berg achtergrond.

De realiteit in de geografie is dat gladde bergen ouder zijn dan de ruwe, rotsachtige bergwanden. Dat ie een tegenstelling, waarmee ik heel bewust heb gespeeld omdat alles in Ladakh tegenstrijdig is.

Marlies Bosch

Bezoek/Atelieradres: Brilweg 44B

9805 TE

Briltil

www.boschphotography.com

marlies.bosch1@gmail.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS