Project Description

Wat ruimte voor mij betekent: Mijn meest recente stripboek, de bundel WIE NIET WEG IS, bevat de strip Astro Centauri Redux. Een verhaal over een ruimtereis naar het dichtstbijzijnde zonnestelsel, waar zich een aarde-achtige planeet bevindt die onderzocht moet worden. Daarom denk ik bij het woord ruimte aan science fiction verhalen over de kosmos.

Na zijn opleiding Art&Design is Skelte Braaksma (22) in maart 2017 gestart als zelfstandig grafisch vormgever, illustrator en striptekenaar. Skelte maakt voornamelijk stripverhalen, illustraties, portretten en infographics.

Al op 8-jarige leeftijd had Skelte zijn eerste tentoonstelling, samen met zijn vader (Machiel Braaksma) in het Coopmanshûs te Franeker. Hierna volgden nog een aantal exposities.

Skelte heeft 5 stripboeken op zijn naam staan. In 2017 won hij de landelijke striptekenwedstrijd van het Kamper Stripspektakel. Momenteel werkt hij aan zijn 6de uitgave, een groot historisch album over de strijd tussen de Schieringers en de Vetkopers. Dit album word uitgegeven door de Afûk en zal halverwege 2018 verschijnen.

Hearrewei 4

9073 GA Marrum

skeltebraaksma@live.nl

strip/grafische romans, illustraties.

 

ONTDEK MEER KUNSTENAARS