Over de Kunst Aan Huis Route Lauwersland

Dit jaar beleeft de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland haar 26e editie. Welkom bij deze route, die bezoekers, kunstenaars en regio een bijzonder mooi platform biedt van ontmoeting, ontspanning en creatie: een interactie tussen kunst, kunstenaar, bezoeker en de kwaliteit van het gebied rond het Lauwersmeer (rust, ruimte en lucht).

Tijdens deze route exposeren meer dan 25 kunstenaars in vooral eigen ateliers op onverwachte plekken in het Lauwerslandgebied. Om de route, die ieder jaar weer opnieuw, toch wel behoorlijk lang is, enigszins logisch te laten verlopen hebben we ook een aantal kunstenaars, soms van buiten het gebied, die exposeren op gastlocaties.

Het thema van deze Kunst-aan-Huis Atelierroute is ‘Frisse Wind’.

Op basis van het thema Frisse Wind worden evenals vorig jaar weer twee installaties gebouwd. Hier zijn een 2-tal kunstenaars voor uitgenodigd die met het thema aan de gang gaan en die u, als bezoekers, maar ook ons, als deelnemende kunstenaars en als organisatie, gaan verrassen. En wel op twee verschillende locaties: één in het Friese deel van de route – het kerkje in Lichtaard – en één in het Groninger deel – Galerie Gewaagd in Hornhuizen.

Met de verscheidenheid aan professionele kunstenaars en kunstdisciplines, met de garantie dat wij gaan voor de kwaliteit van Kunst (met een grote K), met de spreiding van de te bezoeken ateliers over de provincies Friesland en Groningen in en direct rond het Lauwersmeergebied, hopen en verwachten wij dat u als bezoeker weer gaat genieten.

Doe mee aan de Kans-op-Kunst-loterij en win een kunstwerk naar keuze ter waarde van € 1.000,-. Deze kunstwerken zijn tijdens de route te bezichtigen in de ateliers, waar ook de loten voor € 5,- te koop zijn. En als u gewonnen hebt, dan kunt u ongetwijfeld in overleg met de betreffende kunstenaar een ander kunstwerk uitkiezen dat misschien nog beter bij u past. Mocht dit kunstwerk duurder zijn dan € 1.000,00, dan zult u zelf het verschil moeten bij betalen.De trekking van de Kans-op-Kunst-loterij is op donderdag 23 maart 2017 en de uitslag wordt bekend gemaakt op zowel onze facebook-pagina als op onze website: www.kunstaanhuis.nl. De winnaars krijgen direct bericht en worden persoonlijk benaderd door de kunstenaar van het door hen gekozen kunstwerk.

Wij wensen u een fijne route! Geniet van het Lauwerslandgebied, geniet van de natuur en de cultuur in dit gebied, geniet van de aangeboden kunst in al zijn diversiteit en geniet van uw gesprekken met de kunstenaars.