Loading...

Project Description

Buitenste Binnen:

Ik geef hier vorm aan door de indrukken die andere mensen op mij maken innerlijk te verwerken en naar buiten te tonen middels mijn werk. Mensen om mij heen inspireren mij en met name de manier waarop wij met elkaar om gaan. Zo valt het mij op dat veel mensen elkaar niet meer aankijken en veel communicatie via telefoon gaat. Zo heb ik een aantal beelden gemaakt waar mensen in allerlei situatie op hun mobiel kijken.
Maar ook na een bezoek aan de bezette Westelijke Jordaanoever in Israel heb ik mijn gevoel over de onrechtvaardige situatie aldaar middels 2 portretten geuit.

Na het volgen van verschillende boetseercursussen ben ik in 2011 begonnen met de opleiding beeldhouwkunst aan de Klassieke Academie te Groningen In 2016 ben ik afgestudeerd met 13 gekleurde portretten van keramiek van 8 mensen uit mijn dorp. Deze portretten zijn opgenomen in de collectie van het Mark Rothko Center in Daugavpils, Letland. De techniek van het kleuren met engobes gebruik ik nog steeds in mijn keramisch werk.
Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf het werken met glas geleerd. Ik laat hierbij glas smelten in of over een mal in een oven. Ovengevormd glas.
Ook werk ik met het materiaal brons.

Jacomijn Steen – Objecten

Bezoek/Atelieradres: Oude Dijk 7a, 9285 XA Buitenpost

www.steengoedbeelden.nl

www.jacomijnsteen.nl

jacomijnsteen@gmail.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS