Loading...

Project Description

Gerke Procee is geboren in 1993 en woont in Buitenpost, Friesland. Hij is in 2020 afgestudeerd voor Autonome Beeldende Kunst aan de Academie Minerva te Groningen. Hij is een kunstenaar met een achtergrond in bouwtechniek die door middel van onderdompeling in het filosofische doolhof van het griezelige – ‘unheimliche’ en archetypen – veel van zijn diepste angsten en fantasieën is gaan herkennen. Een creatieve explosie waarin hij onderzoek doet naar de nooit ontwikkelde creaties die hij daarna gaat vastleggen op fysiek en digitaal canvas.

In al mijn werken zit een verborgen betekenis die van binnenuit tot mij komt. Meestal begint het met een onbewuste gedachte of emotie die langzaam groeit naarmate ik ermee bezig ben. Ik werk vaak met Het ‘Unheimliche’, iets vertrouwds wat plotseling vreemd wordt. Heel vaak zijn de werken gebaseerd op onderwerpen die niet bestaan, ook wel genaamd surrealisme.

De visuele verbeeldingskracht is dan losgemaakt van het verstand en de logica waardoor het onderbewustzijn in staat is voorstellingen te scheppen. Mijn verborgen betekenis kan heel verschillend zijn dan die van de waarnemer.

www.gerkeprocee.nl

ONTDEK MEER KUNSTENAARS