Loading...

Project Description

‘Buitenste Binnen’ :
tijdens het boetseren overdenk ik de wereld, waarin de mens centraal staat. Vaak krijg ik hierbij een ingeving die uiteindelijk zorgt voor een ontregeld resultaat, totaal afwijkend van mijn oorspronkelijke doel. Daardoor test ik mijn eigen flexibiliteit, maar ook die van de toeschouwer: niets is immers uitgesloten, alles kan. Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten: het is en blijft een zoektocht naar nieuwe wegen in de kunst en dat is als zodanig grenzeloos.

Over mezelf:
Ik hou van klei. Van het vormen en bouwen, ja, ermee prutsen tot het beoogde doel bereikt is. En dan de spanning van het bakken en kleuren. Ja, als ik mag kiezen tussen een vakantie van drie weken op een tropisch eiland of drie weken in m’n atelier, dan kies ik zonder twijfel voor het laatste.
Het kleuren van de beelden doe ik met glazuur, kleurstoffen en oxides. Veel werk wordt in de raku-oven gestookt. Ik combineer het ook graag met dingen die ik in de Kringloopwinkels vind en die me inspireren.
Ik ben een jaar of vijftien geleden met klei begonnen te werken en vind het jammer dat ik dat niet veel eerder gedaan heb. Wat heb ik al die jaren gemist!
Ik heb verschillende cursussen gevolgd: bij Inge Boerhave, ‘Vrijdag’ en bij Marjan Schaap. Maar het meeste leer je toch door ‘proberen’ en ‘doen’.
Aan inspiratie heb ik geen gebrek en ik ben heel blij met alle interessante en aardige mensen die ik ontmoet heb dankzij deze wat uit de hand gelopen hobby. Ik kan het dan ook een ieder van harte aanraden om met klei aan de slag te gaan!

Greetje Hoving – Keramist

Bezoek/Atelieradres: Botter 7, 9801 ME Zuidhorn

www.greetjehoving.nl
info@greetjehoving.nl

ONTDEK MEER KUNSTENAARS