Loading...

Project Description

Naar aanleiding van een artikel van Joost Zwagerman in het tijdschrift van Museum Belvédère, las ik over de voormalige visafslag in het haventje van Laaxum, geschilderd door Willem van Althuis. De schoonheid van het verhaal en de schilderijen kwamen bij mij zodanig binnen, dat ik de volgende morgen naar Laaxum ben gegaan om dit met eigen ogen te bekijken.

Dit “buiten“ kwam bij mij zodanig “binnen” dat ik onmiddellijk besloot om het gebouwtje te fotograferen vanuit één standpunt, zoals in de sfeer van Van Althuis en out of focus. “Een ode aan Laaxum“ is een project van drie jaar geworden.

Wonend in Noord-Groningen, heb ik mij vanaf 1987 de eerste jaren vooral bezig gehouden met agrarische fotografie. Dat waren zowel de werkzaamheden als het agrarische landschap.

Daarna kreeg ik steeds meer interesse in de Groninger waddenkust.

Daarnaast heb ik ook een zwak voor het Friese wad bij Holwerd, Wierum en Paesens-Moddergat.

Naast deze landschappelijke fotografie, fotografeer ik ook stillevens.

De laatste jaren heb ik naast mijn opdrachtfotografie ook enkele projecten gedaan. Ik heb een boek gemaakt over het wad bij Holwerd en deze opnamen heb ik geëxposeerd in het Hogeland Museum in Warffum.

In Museum Belvédère in Heereveen heb ik vorig jaar geëxposeerd met de serie, die ik gemaakt heb van de voormalige visafslag in Laaxum.

Hans Sas – Fotografie

Baron van Asbeckweg 22, 9963 PC Warfhuizen

www.hanssasfotografie.nl

hanssasfotografie@gmail.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS