Loading...

Project Description

Muxingye Chen komt uit Chengdu, China, studeerde Time based design aan de Kunstacademie Minerva Groningen. Hij studeert nu aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam bij het Master Programma Lens based media.

Hij werkt met digitale kunst aan een abstracte weergave van lichaamsbeweging Hij gebruikt animatie en 3D programmering als een soort uitbreiding van het beperkte lichaam. Zo probeert hij ons gangbare beeld van hoe we omgaan met sociale structuur te deconstrueren, te ontrafelen, en om te bouwen naar onze individuele beleving.

Mijn Bachelor afstudeerproject aan de Academie Minerva was “Betreed de leegte”. Voor mijn presentatie heb ik twee benaderingen gekozen: als een ruimtelijk theater en als een bioscoopfim. In de bioscoop is het een soort animatiefilm van 5 minuten. Als theater noem ik het een interactieve video-installatie. Het verhaal gaat over mijzelf, het verbeeldt de relatie tussen mij en de maatschappij, in gesprek met mijn tweede persoonlijkheid die totaal niet in die samenleving past. Mijn inspiratiebronnen zijn de filosoof Jacques Derrida en de kunstenaar Peter Eisenman. Mijn denkwijze is gebaseerd op het verband tussen deconstructie en constructie in mijn levens-
ervaring en de manier waarop je cultuurverschillen waarneemt.

www.vimeo.com/chenmuxingye

ONTDEK MEER KUNSTENAARS