PleisterPlaatsen

Voor een hapje en een drankje kunt u o.a. terecht bij:

Download de route hier

Natuurlijk Kollumeroord,

Slikweg 2, 9293 MJ Kollumerpomp.

Beleef Natuurlijk Kollumeroord!

Gelegen in het Nationaal Park Lauwersmeer, in het noorden van Friesland, biedt Natuurlijk Kollumeroord iedereen een passend avontuur. Van schoolkamp tot teambuilding en van romantisch huwelijk tot een (in)spannend feest. Ook voor een actieve vakantie ben je van harte welkom!

Kom lekker eten in ons restaurant en heerlijk slapen op één van de 125 bedden in onze groepsaccommodatie. Verleg je grenzen en geniet van de prachtige natuur!  Kies voor ons gezellige trekkersveld, vier een feest, daag je vrienden uit of zeil, vaar en zwem je moe in het naastgelegen water met eigen strand.

Natuurlijk Kollumeroord laat je beleven!

Landhuis Oosterhouw,

Hoofdstraat 35, 9965 PA Leens. 

Oosterhouw is een huis waar veel kan. Als je binnenkomt, stap je in een andere wereld en in een andere tijd. Oosterhouw werd in 1868 gebouwd in een eclectische stijl als woning voor de Leenster notaris. Bij de gedeeltelijke vernieuwing van het pand in 1905 werden Jugendstil elementen toegevoegd. Het interieur is sinds die tijd niet ingrijpend gewijzigd. Het gebouw is erkend als een rijksmonument. Bij de villa hoort een tuin, die oorspronkelijk was aangelegd als een zogenaamde landschapstuin. Hiervan zijn diverse elementen bewaard gebleven.

In dit landhuis kunt u het werk van de video-kunstenaar bewonderen. Er is tevens een informatiepunt en u kunt hier terecht voor een drankje, hapje en lunch.

Galerie Gewaagd,

Dijksterweg 2, 9978 TB Hornhuizen.

Galerie Gewaagd is gevestigd in een voormalig graanverwerkingsbedrijf. De betonnen pilaren (om de tonnen opgeslagen graan te kunnen dragen) en stortkokers in het plafond zijn nog de overblijfselen hiervan. Voor het pand, dicht gelegen bij het Wad, ligt nog de originele weegbrug, vandaar de naam GEWAAGD. Naast de kunstruimte waar u het werk van de thema-kunstenaar kunt bewonderen, heeft Galerie Gewaagd een koffie- en theeschenkerij met zelfgebakken lekkers.