Dit zijn de winnaars van de kans op kunst loterij.

Trekking tijdens de evaluatieavond met de kunstenaars op 28 maart in Kollum.

1. Her Jansen – Agnes van Eupen

2. Anita Andringa – Elisabeth Donkers

3. Wietske Wiersma – Jessica Lelieveld

4. Everdien Seijen – Hans Jouta

5. Joke Gros – Visser – Gijs Wouters

6. Bent Bouma – Peter van Houten

7. Freke Hegge – Geartsje Dupon

8. Wim Jansen – Flos Pol

 

 

WELKOM bij de 30 ste editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland, met het thema “SAMEN”

In de weekends van 11 / 12 en 18 / 19 maart 2023 van 11.00 tot 17.00 uur. Dit jaar vieren we de 30 ste editie van de route, een jubileum!

Voor deze speciale gelegenheid doen maar liefst 76 kunstenaars mee, de meesten oud-deelnemers aan eerdere routes, enkele gasten. De route werd in 1992 voor het eerst gehouden, met galerie “de Blauwe Roos” in Burum als centraal punt. Ook enkele kunstenaars van dat eerste uur doen nu weer mee.

Als thema is gekozen voor “SAMEN” en de kunstenaars hebben duo’s en kleine groepjes gevormd om gezamenlijk hun werk te presenteren. Dit keer eens níet vanuit het eigen atelier, maar op maar liefst 31 bijzondere locaties in het Lauwersmeergebied, zoals oude kerkjes, een borg, een grand café, galeries, een boerderij….

Van Kunst aan Huis, nu naar Kunst uit Huis.

SAMEN werken de kunstenaars aan hun presentatie,

SAMEN met hen nodigen wij u uit de route te gaan bekijken,

SAMEN met het landschap en de cultuur van het Lauwersmeergebied vormt de route een inspirerende belevenis.

De website is vanwege het grote aantal deelnemende kunstenaars vernieuwd en uitgebreid. Zowel op de folder als op de website vindt u de expositieplekken en kunt u zelf uw route samenstellen. U kunt kiezen voor gedeeltes van de route, maar in twee weekends is het ook zéker haalbaar om alle locaties aan te doen. Op de website vindt u meer informatie over de kunstenaars en hun werk. De folder wordt in Friesland en Groningen verspreid, en u kunt de folder ook bij iedere locatie verkrijgen.

Informatiepunt Grand Café Wald

Ook kunt u bij ons informatiepunt tips en advies krijgen over de route en uw vragen stellen. Het informatiepunt ligt op een centrale plek in het gebied: in Kollum, aan de Voorstraat, tegenover de oude Maartenskerk, het voormalige gemeentehuis van Kollum: Grand Café Wald. U kunt hier desgewenst een kopje thee of koffie drinken of een hapje eten. Ook exposeren hier twee kunstenaars.

www.grandcafewald.nl

Voorstraat 46

9291 CL Kollum

(parkeren op het plein achter de Maartenskerk)

Kans-op-kunst-loterij

Ook dit jaar is er traditiegetrouw weer de Kans-op-kunst-loterij, waarbij u een kunstwerk naar keuze met een waarde van € 500,- kunt winnen. Op alle locaties en bij het informatiepunt zijn de loten te koop à € 5,- en u kunt zelf invullen welk kunstwerk u zou willen winnen. Inleveren kan op elke willekeurige locatie of bij het informatiepunt.

Na de trekking krijgen de winnaars persoonlijk bericht. De uitkomst van de trekking zal –na toestemming van de winnaars- gepubliceerd worden op de website, Facebook en Instagram.

De organisatie van de Kunst-aan-Huisroute bestaat uit vrijwilligers. De jaarlijkse route, die gratis toegankelijk is voor publiek, wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van onze donoren en subsidiegevers en de bijdrage van de kunstenaars. Bezoekers kunnen de Stichting
en de kunstenaars sponsoren middels de Kans-op-kunstloterij.

Wij wensen u als bezoekers van deze speciale jubileumroute vier prachtige en inspirerende kunstdagen toe!

Het bestuur van de Stichting Route Kunst-aan-Huis.

Doete, Lia, Janine, Marieke, Marjanne

Over de Kunst-aan-Huis Route Lauwersland

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland is een cultureel evenement, een beleving van kunst, landschap, locatiebezoek en ontmoeting. De organisatie van de route biedt professionele én beginnende kunstenaars een prachtig podium om zich te presenteren. Daarnaast organiseert de Stichting ook verschillende ontmoetingsmomenten tussen de kunstenaars.

De Stichting Route Kunst-aan-Huis stelt de route samen met een grote verscheidenheid aan disciplines. Naast schilderkunst onder meer fotografie, grafiek, beeldhouwwerk, keramiek, etc. Dit alles in een brede variatie van stijlen, die zich beweegt tussen het meest realistische detail tot totale abstractie.

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland biedt bezoekers, kunstenaars en regio een bijzonder platform voor beeldende kunsten, waarbij ontmoeting,  ontspanning en creatie een wezenlijke rol spelen. Hierbij is de interactie en samenhang tussen kunst, kunstenaar, bezoeker en de kwaliteit van het gebied Lauwersland een essentieel element.  

Organisatie

De organisatie van de route ligt in handen van vrijwilligers, de organisatie is als volgt te bereiken:

Mailadres: info@kunstaanhuis.nl