Project Description

Lichte ruimte is het streven bij het maken van mijn sieraden , oftewel licht van gewicht maar wel ruimte innemend , flink van volume, en hopelijk levert dat dan weer innemende sieraden op.

Sieraden , het woord zegt het al , zijn bedoeld om je te (ver)sieren.

Het dragen ervan maakt je mooier , doet je er beter uitzien , en kan je een bijzonder gevoel geven.

Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van kostbare edelmetalen , maar ook goedkoper materiaal leent zich heel goed om draagbare en bijzondere sieraden te creëren.

In alle culturen zie je dit fenomeen , zelfs bij niet vermogende volken bestaat de behoefte sieraden te dragen desnoods vervaardigd van stenen , takjes en schelpen.

Voor mijn sieraden kies ik voor licht materiaal om daarmee de draagbaarheid te vergroten en ze van flink formaat te kunnen maken. Als je toch wat draagt laat het dan maar goed zichtbaar zijn. Daarmee vergroot je het gevoel van jezelf versieren en hoewel je dat voor jezelf doet wil je toch ook dat anderen  het kunnen zien. De vormen die ik maak zijn afgeleiden van het materiaal waarmee ik werk en komen daarnaast voort uit mijn voorkeur voor geometrische vormen.

Ik maak ook graag gebruik van de mogelijkheden die nieuwe technieken bieden , 3D printing en lasertechnieken bieden fantastische nieuwe mogelijkheden.

Streven is opvallende sieraden te maken die met plezier gedragen kunnen worden.

Gastlokatie: Galerie-kunstcafé-eetcafé De Dream

Sylsterwei 21

9132 EL Dokkumer Nieuwe Zijlen (Engwierum)

www.jetmous.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS