Loading...

Project Description

De kunst van Patriz de Bruijn kenmerkt zich doordat haar werk een verhaal verteld. Slechts de essentie is weergegeven. Wat zichtbaar is, is de werkelijkheid. Deze werkelijkheid kent een zekere diepgang en laat zien wat de kijk is van Patriz de Bruijn op de wereld. Zelf noemt ze haar werk ‘Levenskunst’.

Vastgeroeste concepten laat Patriz los en qua materiaalgebruik zet zij datgene in wat zij nodig acht. Haar werk vertoont imperfectie echter juist de imperfectie maakt het geloofwaardig. De door Patriz gecreëerde werkelijkheid in het eindproduct is meestal een verwijzing naar het proces. Naast de natuur als inspiratiebron geven de gedichten van bijvoorbeeld Rumi en Wiliam Blake haar inspiratie. Vaak schrijft ze eigen gedichten bij een kunstwerk waardoor ze de toeschouwer de sleutel geeft om binnen te komen.

‘Kunst heeft voor mij een waarde als er een boodschap in is verscholen. Dit kan zijn in een verhaal, gedicht, muziek of beeldend werk. Hierdoor krijgt de kunst bezieling. Juist die bezieling is zo belangrijk, want daardoor raakt die specifieke kunst jou. De boodschap in mijn kunst staat in relatie tot zingeving, heeft een filosofische betekenis’.

www.patrizdebruijn.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS