Project Description

Onderzoekend vanuit zijn ‘laboratorium van de geest’ tekent, schildert of bouwt Léon van Kuijk tuimelende brokken architectuur, vreemde objecten, bruggen die van elastiek lijken en niets schijnen te verbinden, tezamen met qua vorm volledig ontspoorde machinerieën in een wereld waar zwaartekracht geen vat op heeft. Ruimtelijkheid en gelaagdheid zijn hierbij een belangrijk aspect in zijn werk.

De beeldtaal die Léon van Kuijk laat zien is surrealistisch absurdistisch, helder, kleurrijk en zeer persoonlijk van toon. Hij combineert verschillende technieken uit de schilderkunst en sculpturale kunst met grafische elementen die doen denken aan de stripcultuur en de pop-art.

De afgelopen jaren onderzoekt Léon van Kuijk aspecten van de architectuur. Daaruit zijn series als Plan-B en Tabula Rasa ontstaan. 3D geprinte objecten en graphics die tijdens de atelierroute te zien zijn.

Léon van Kuijk, 1956, studeerde aan de Gerrit Rietveld academie grafische, audiovisuele en monumentale vormgeving/kunsten. Deze multimediale achtergrond heeft veel invloed op het omvangrijk oeuvre van schilderijen, tekeningen, digitale grafiek en ruimtelijke objecten die hij sindsdien maakt.

Wanswerterdyk 36

9111 HE Burdaard

www.leonvankuijk.com

leonvankuijk@me.com

ONTDEK MEER KUNSTENAARS